SMS-lån är en form av snabblån

Behöver man pengar snabbt och ha tillgång till mobil eller Internet så är det relativt lätt att få ett så kallat smslån. Det är lätt att låna upp emot 3000 kr via mobiltelefonen. De flesta smslån brukar antingen ligga på 1000 kronor, 2000 kronor eller 3000 kronor. Så det är bara att välja vad man vill låna och därefter skicka in informationen antingen via sms eller via Internet. Därefter får man tillbaka information om att långivaren vill ha mer information och kort därefter så kan det vara möjligt att ha pengarna på sitt konto inom 15 minuter. Men då måste så klart långivaren godkänna låntagaren som en kund.

SMS-lån erbjuds oftast till de personer som är över 20 år samt är svensk medborgare. Uppfyller man dessa krav så kan det faktiskt vara möjligt att få låna pengar. Detta gäller även om man har betalningsanmärkningar. Men det är ju faktiskt inte säkert att man verkligen får lånet godkänt. Men det ska vara möjligt att få smslån trots betalningsanmärkning.

Lånet brukar gälla i en månad, så inom en månad ska lånet vara tillbakabetalt samt avgiften ska även betalas. Tyvärr så är det så att https://lån.online/smslan-snabblan/avgiften på smslånet brukar vara rätt så dyrt. Den kan ligga upp emot 20 % av lånesumman. Men ibland så kan det vara lite billigare, men det är fortfarande en dyr avgift att betala bara för en månads lån av pengar.

Så man bör tänka någon gång extra innan man väljer att ta ett smslån. För det är ju inte säkert att man verkligen behöver köpa den där extra saken eller att man behöver göra just det som kostar 1000,2000 eller 3000 kr. Detta eftersom det kanske kan vara svårt att få ihop samma summa nästa månad plus den avgift som finns knuten till lånet.

Så vi hoppas man som sagt tänker en gång extra innan man tar ett smslån

Mikrolån

Med ett mikrolån kan man låna små summor när man är i behov av pengar snabbt. Det är väldigt lätt och det går väldigt fort. Med hjälp av telefon, SMS eller direkt  på internet kan man få pengarna insatta på sitt bankkonto direkt.

Mikrolån ges till alla som är över 20 år, inte har några betalningsanmärkningar, har en  årsinkomst på mer än 25.ooo kronor per år och att man har ett telefonnummer som är registrerat på sitt eget namn. Sist men inte minst krävs det också att man  har varit mantalsskriven i Sverige de senaste två åren. Mikrolån kan vara ett bra alternativ till de som inte skulle få ett vanligt lån på en bank.

När man tar ett mikrolån kan man välja på att låna 1000, 2000 eller 3000 kronor. Pengarna ska man betala tillbaka inom 30 dagar. Och vill man låna nya pengar krävs det  att det gamla lånet är återbetalat. Räntan på mikrolån är 0%. Däremot tillkommer det en uppläggningsavgift som beror på hur mycket pengar man lånar och vem man lånar pengarna från. Uppläggninsavgiften på 1000 kronor varierar mellan 250-300 kronor och  sen höjs denna avgift beroende på hur mycket man lånar. Denna uppläggningsavgift tas ut för att täcka kostnader för bland annat kreditprövning och administration av lånet.

Andra lån som även förknippas med mikrolån är så kallade smslån, snabblån och mobillån