Långa pengar är ett sätt att få ihop pengar till det där lilla extra. Det behöver inte vara dyrt att låna pengar.

För oss som ha en stabil inkomst så är det lätt att få ett lån. Lånet kan användas för resor, köpa bil eller köpa en bostad. Med dagens ränta så är det billigt att låna pengar.

Så om ni har bestämt er att investera eller köpa någonting ni inte har pengar till och vill låna pengar så bör ni ta och titta på på vad det kommer att kosta och låna pengarna som ni vill låna.

Det man får titta på när man lånar pengar är att se vad kostnaden för lånet är. Och då får man titta på vad månadskostnaden blir, aviseringsavgiften samt uppläggningskostnaden. Räkna ut detta och se att du inte låter dig bli lurad av alla annonser som säger at dom är billiga när dom lånar ut pengar.

Lån

Låna pengar till de saker som du behöver. Många personer tycker att det är fel   att låna pengar. Men låna pengar öppnar många dörrar och kan rädda dina drömmar. Din dröm kan vara ett lån till en resa, bo lån, bil lån

Bolån

Låna pengar till din bostad via ett bolån. Detta gäller för villa eller bostadsrätter.

Låna pengar till en bil

Detta är även en möjlighet för den som behöver pengar till en bil eller annat fordon.

Lånevillkor

Bankerna som skall bevilja ert lån kräver ett par saker för att bevilja lån. Detta är att du är myndig, har en fast inkomst. De krav som dom gärna vill se att personen som vill ha lånet uppfyller är att personen är bosatt i sverige samt inte har några betalningsanmärkningar. Även om de sista kraven inte är uppfyllda så är det möjligt att få ett lån beviljat genom att ha en person som går i borgen för lånet.

Kostnad att låna pengar

Lån kostar pengar. Kostnaden ligger i att framförallt så skall lånet betalas tillbaka samt att banken eller företaget som beviljat lånet skall tjäna pengar på att låna ut pengar. Därför tar företaget som beviljat lånet en avgift kallad ränta. Så månadskostnaden för ett lån blir amorteringen samt räntan. Det finns även andra sidor som handlar om just att Ta lån och att få olika typer av lån.

Här har vi beskrivit sådant som handlar om Bolån och att låna pengar trots betalningsanmärkning. Är ni mer intresserade av betalningsanmärkningar så kan ni alltid ta och besöka Lån med betalningsanmärkning och även andra sidor som handlar just om detta.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Tro det eller ej så finns det flera banker som kan hjälpa dig låna pengar trots betalningsanmärkning.
Så titta runt och se vilka banker som erbjuder er låna pengar fastän betalningsanmärkning.
I flera fall så kommer banken att kräva att det finns borgensmän eller någon person som kan gå i borgen för lånet.

Kan man låna med betalningsanmärkning?

Flertalet låneinstitut har börjat att låna ut pengar till de personer som har betalningsanmärkningar.

Lån med betalningsanmärkning handlar just om att få ett lån trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar. Det kan ju finnas olika anledningar till varför man inte kan få ett lån, men en betalningsanmärkning brukar oftast vara en av de största anledningarna. Anledningen är att lånegivarna oftast brukar tro att man kommer att ha problem att sköta sina återbetalningar, kostnader för lånet.

 

Låna pengar utan säkerhet

Det kan hända att man befinner sig i en situation då det inte finna någon säkerhet när det är dags att låna pengar. Om det inte finns någon borgensman så kan det vara möjligt att låna pengar via ett såkallat blancolån.
För att få ett blancolån kräver de flesta banker att personen som lånar pengarna har en inkomst samt inte har några betalningsanmärkningar.

Därefter brukar bankerna utföra en kreditupplysning för att se så att du kan betala för ditt lån.

Så om man vet på sig att det är möjligt att återbetala tillbaka ett lån om man lånat pengar så finns de faktiskt en möjlighet att få låna dessa pengar.

Vad kan du använda ett lån till?

Billån – Låna pengar till Bil

Dags att köpa ny bil och inga pengar. Då är det möjligt att ta ett billån, där du lånar pengar till en bil. Finns ett antal banker i Sverige som kan hjälpa dig med ditt lån. Många utav bankerna berättar om räntorna på sina hemsidor.

Bolån – Låna pengar till bostad

Dags att flytta och skaffa eget. Bostadsrätter och villor har alltid varit en investering och därför är det relativt lätt och enkelt att låna pengar till bostad. Detta då banken har en säkerhet i form utav villan eller bostadsrätten.<br> Denna låneform när man lånar pengar för att köpa eller renovera en bostad kallas för bolån.

Låna till bostadsrätt

Flera bostadsrättsföreningar har ett lån för hela bostadsrätten/fastigheten. Detta kan utnyttjas för att få samma ränta som resterande personer i fastigheten och därmed kan lånet bli lite billigare

Båtlån – Låna pengar till en båt

Äga en båt är något utav en dröm för många personer. Med ett båtlån kan du få den ekonomiska möjligheten till att äga en båt. Låna pengar till en båt fungerar på samma sätt som billån. Båten tar banken som pant. Så uppfyll en dröm, låna pengar till en båt.

Innan ni skall köpa en båt så bör ni nog få ett lånelöfte på att ni skall låna pengar till den där båten. Flertalet låneinstitut/banker vill gärna att man köper båten av en auktoriserad båthandlare. Detta kan vara bra att veta, men testa de olika bankerna som finns för att se hur de förhåller sig till ert båtköp.

Låna pengar snabbt

Det finns tider då det behövs pengar snabbt, isåfall är det möjligt att ta ett snabblån. Dessa lån brukar brukar kosta mycket pengar och ges oftast ut av oseriösa långivare. I så stor utsträkning som möjligt vill vi avråda från snabblån.

Kan du inte betala idag utan att ta ett lån – är inte risken stor att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet utan att ta ett nytt lån? Då blir det snabbt mycket dyrt!

Låna pengar med säkerhet

Har du planer på att renovera ditt hus, köpa dig en båt eller har du planerat att  köpa din drömbil. Välje du att låna pengar med säkerhet kan du förverkliga dessa  planer.

Behöver du låna en viss summa pengar kan du lämna en säkerhet för lånet.

Säkerheten kan bestå av en fastighet, en borgensman, ett bankmedel eller olika typer av värdepapper. Du väljer själv hur mycket pengar du vill låna. Därefter prövas det individuellt hur  lång återbetalningstiden blir. Det vill säga du bestämmer själv hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet. Du bestämmer också själv om du vill betala tillbaka med rak ränta eller med  annuitet. Med rakränta kommer din utgift för lånet att minska successivt efter hand som du betalar av lånet.

Med annuitet däremot betalar du samma summa vid varje betalningstillfälle.

Vanliga krav för att man ska få ett låna pengar med säkerhet är att man har en fast  inkomst och inte några betalningsanmärknignar. Man måste även vara 18 år. Innan  lånet beviljas görs alltid en kreditprövning för att få fram dessa uppgifter.

Att låna pengar med säkerhet har många fördelar. Bland annat får du tillgång till extra kapital relativt snabbt, amorteringsplanen är anpassad efter just dig och räntan anpassas efter den säkerhet som du kan lämna.

Låna pengar hos pantbank

Att låna pengar i en pantbank är väldigt enkelt och det är något som fler och fler  upptäcker. Hos en pantbank lånar man egentligen pengar av sig själv. Därmed slipper  man att krångla med en vanlig bank. Hos en pantbank slipper man kreditprövningar. Det är inte heller någon som frågar vad pengarna ska användas till. Det enda som krävs är att du är 18 år och att du kan visa upp giltlig fotolegitimation.

Pengar lånar man genom att lämna in ett speciellt föremål för pant. Värderingsmän bedömer sedan vilket auktionsvärde föremåler har och utifrån det bestäms det hur  mycket du kan låna. Kontaterna får du direkt i handen. Lånet löper sedan på ett  visst antal månader, men givetvis går det att lösa det tidigare. Det gör man genom  att betala igen lånebeloppet plus räntan. Avgifter för att låna varierar från  varje pantbank eftersom de själv bestämmer detta. Men en tumregel brukar vara att  varje tusenlapp brukar kosta 30 kronor per månad att låna.

Om man märker att man inte kan betala tillbaka lånet i tid kan man ofta be om att få  förlänga det. Det gör man genom att betala den kostnad som har uppkommit. Två månader efter förfallodagen har däremot pantbanken rätt att sälja din pant på auktion.