Låneansökan

Behöver man en dag låna pengar för att kunna betala något speciellt så som en ny bil, en ny bostad eller något annat måste man lämna in en låneansökan för att få lånet beviljat. En låneansökan lämnas in till banker eller låneinstitut och måste innehålla saker som personnummer, datering och underskrift. Dessutom måste man som sökande uppfylla vissa krav som banken eller låneinstitutet kontrollerar i en så kallad kreditprövning. Vid en kreditprövning kontrolleras saker om den sökande så som inkomst, ålder, anställningsstatus, civilstatus och betalningsanmärkningar. När man söker lån kan det även förekomma att man får redogöra för de utgifter man har varje månad.

När man lämnar in en låneansökan kan det även komma att krävas att man måste redovisa någon form av säkerhet såsom borgensman eller pant. En borgensman går i princip i god för att den som ansöker om lånet kan betala tillbaka sina lån. Skulle låntagaren inte klara av att betala tillbaka är det borgensmannen som får ta konsekvenserna.
En säkerhet i form av pant kan vara någon form av egendom eller tillgång. Det kan till exempel vara ett hus, en bil eller värdepapper. Skulle låntagaren inte kunna betala tillbaka går denna säkerhet til den som lånat ut pengarna.
Om man däremot inte vill eller inte kan lämna någon säkerhet kan man låna iaf. Då med hjälp av ett blancolån som inte kräver någon säkerhet. Lånar man med hjälp av ett blancolån ska man dock räkna med högre kostnader än hos lån med säkerhet.

När man ska köpa en bostad är det inte alltid säkert man vet hur mycket det kommer att kosta och därmed vet man inte heller hur mycket pengar man egentligen inte behöver låna. Därför kan man be om ett lånelöfte på ett visst belopp. På det viset vet man hur mycket man kan få låna och likaså hur mycket huset kan kosta vid köpet.Ekonomi Länkar

Ekonomi nyheter

Tjäna pengar
Hitta pengar
Reklam på bilen
Tjäna pengar på din åsikt
Tjäna pengar på din hemsida

Låna Pengar
Lån
Låna pengar trots betalningsanmärkning
Låna pengar utan säkerhet
Långa pengar till Bil
Låna pengar till bostad
Låna pengar till båt
Låna pengar snabbt
Bottenlån
Topplån
Belåning
Rörlig ränta
Ockerränta
Återbetalningstid
Blanco lån
Eurolån
Bolån
Betalningsanmärkning
Bostadslån
Kredit
Låna med säkerhet
Billån
Båtlån
Låna hos pantbank
Låneansökan
Mikrolån
SMSlån

Spara pengar
Spara pengar - byt försäkring
Spara pengar - Byt telefonabonnemang
Spara pengar - Byt mobilabonnemang
Bra sparkonto

Spendera pengar
Köp bil
Köp båt
Ta semester

Länkar
Byt länkar

Online penge lån
Hurtig lån


Sitemap
Rekommenderade länkar
Tjäna pengar - Få tips och råd om hur du ska tjäna pengar.
Gratis prylar - Allt som är gratis eller som kan förbättra din ekonomi eftersom det är gratis :).

Min-ekonomi - Tjäna pengar - Spara pengar - Låna pengar - Spendera pengar
  Min ekonomi