Betalningsanmärkning

I dagens samhälle finns det en väldigt viktigt regel som säger att man ska betala sina räkningar och andra skulder i rätt tid. Betalningarna ska vara kreditgivaren, dvs den som ska ha in pengarna, tillhanda senast på förfallodagen. Är det så att kredittagaren, den som ska betala räkningarna eller skulderna, inte betalar sin skuld enligt de avtal och villkor som finns har kreditgivaren rätt att vidta åtgärder för att få betalt.

De åtgärder som kan komma på tal är först och främst en betalningspåminnelse som uppmanar den som är betalningsskyldig till att betala den förfallna skulden. Betalar man inte sina räkningar trots påminnelser kan det hända att man blir uppsagd från det man får räkningar ifrån. Man har då i regel 4 veckors uppsägningstid. Har man möjlighet att betala det man har missat att betala plus eventuell ränta kan man upphäva denna uppsägningstid.

Om man fortfarande inte har betalt sin skuld innan uppsägningstiden har gått ut kan den som inte fått betalat inleda ett formellt indrivningsförfarande. Det vill säga, han eller hon kan driva in fordran själv eller lämna indrivningen i uppdrag till ett inkassoföretag. Då skickas det ut ett inkassokrav till den som står i skuld med en uppmaning att betala eller göra en invändning mot kravet om man inte anser sig skyldig att betala.
Ett sådan inkassokrav skall vara skriftligt och specifikt så det är lätt att se hur summan fördelas på skuldbelopp, ränta och ersättning för inkassokostnader.

Om skulden inte betalas trots inkassokra kan kreditgivaren eller inkassoföretaget vända sig till kronofogdemyndigheten för att få betalningsskyldigheten fastslagen. Anser man att kravet från kronofogden är fel måste man protestera mot kravet innan den tid som anges i betalningsföreläggandet. Om kravet fortfarande står fast, trots protest, kan kreditgivaren gå vidare till domstol för att få tvisten prövad i en rättegång.

Om kronofogden eller domstolen fastställer skulden får man en betalningsanmärkning. Detta innebär att uppgifterna om att man inte betalat i tid eller inte betalat alls hamnar i de register som används vid kreditupplysning. Uppgifterna finns sedan kvar i registret i 3 år och finns även kvar om skulden betalas.
Vill ni läsa mer om betalningsanmärkningar samt hur man får lån även om man har en betalningsanmärkning, så kan ni alltid besöka Lån med betalningsanmärkning som är en sida som kommer att ta upp information om hurvida det är möjligt att få lån med en eller flera betalningsanmärkningar.

Ekonomi Länkar

Ekonomi nyheter

Tjäna pengar
Hitta pengar
Reklam på bilen
Tjäna pengar på din åsikt
Tjäna pengar på din hemsida

Låna Pengar
Lån
Låna pengar trots betalningsanmärkning
Låna pengar utan säkerhet
Långa pengar till Bil
Låna pengar till bostad
Låna pengar till båt
Låna pengar snabbt
Bottenlån
Topplån
Belåning
Rörlig ränta
Ockerränta
Återbetalningstid
Blanco lån
Eurolån
Bolån
Betalningsanmärkning
Bostadslån
Kredit
Låna med säkerhet
Billån
Båtlån
Låna hos pantbank
Låneansökan
Mikrolån
SMSlån

Spara pengar
Spara pengar - byt försäkring
Spara pengar - Byt telefonabonnemang
Spara pengar - Byt mobilabonnemang
Bra sparkonto

Spendera pengar
Köp bil
Köp båt
Ta semester

Länkar
Byt länkar

Online penge lån
Hurtig lån


Sitemap
Rekommenderade länkar
Tjäna pengar - Få tips och råd om hur du ska tjäna pengar.
Gratis prylar - Allt som är gratis eller som kan förbättra din ekonomi eftersom det är gratis :).

Min-ekonomi - Tjäna pengar - Spara pengar - Låna pengar - Spendera pengar
  Min ekonomi